Şampiyonluk Hesapları Başladı, Galatasaray Nasıl Şampiyon Olur?

Şampiyonluk Hesapları Başladı, Galatasaray Nasıl Şampiyon Olur?
Fenerbahçe’ye 6 puan fark eden Galatasaray’da şampiyonluk hesapları yapılıyor. Peki, Galatasaray nasıl şampiyon olur? İşte olasılıklar…

Süper Lig'de 35. hafta maçları tamamlandı. Galatasaray kendi evinde oynadığı karşılaşmada Sivasspor’u 6-1’lik net galibiyet ile geçti. Fenerbahçe ise Konyaspor deplasmanında 2 puan bıraktı ve sahadan 0-0 beraberlik ile ayrıldı. Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi sonrasında 34. hafta sonunda 4 olan puan farkı, 6’ya çıktı. Her iki takımın da matematiksel olarak şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Ancak Galatasaray büyük bir avantaja sahip durumda. Son 3 haftaya 6 puan fark ile girecek Galatasaray’ın şampiyon olma ihtimali tamamen kendine bağlı.

Galatasaray Nasıl Şampiyon Olur?

Galatasaray şampiyonluğa oldukça yakın. Önümüzdeki haftadan itibaren aynı saatte oynanacak maçlarda Galatasaray’ın şampiyonluğu ilan etmesi de mümkün görünüyor. Kalan 3 maçtan 4 puan alması sonrasında Galatasaray şampiyonluğunu doğrudan ilan edebilecek. Galatasaray’ın şampiyon olabilmesi adına 2 farklı senaryo var.

İlk senaryoda Galatasaray’ın Karagümrük karşısında 3 puan alması ve Fenerbahçe’nin Kayseri’ye karşı puan kaybetmesi yer alıyor. Böyle bir senaryoda Galatasaray bu hafta sonunda şampiyonluğunu ilan edebilecek.

galatasaray-nasil-sampiyon-olur.jpg

İkinci senaryo ise Galatasaray’ın Karagümrük’le berabere kalması ve Fenerbahçe’nin kaybetmesi. Böyle bir tabloda da Galatasaray şampiyon olacak.

İki takımın da kazanması halinde ise son 2 haftaya 6 puan fark ile girecek takımlar birbirine karşı oynayacak. Bu maçta Galatasaray’ın beraberliği dahi matematiksel olarak şampiyonluğu getirecek.

İşte iki takımın kalan maçları;

Galatasaray Kalan Maçları

  • Karagümrük (d)
  • Fenerbahçe
  • Konyaspor (d)

Fenerbahçe Kalan Maçları

  • Kayserispor
  • Galatasaray (d)
  • İstanbulspor

İlgili Haberler