İzmir Tuzla Fayı Nerede? İşte izmir Tuzla Fay Haritası

İzmir Tuzla Fayı Nerede? İşte izmir Tuzla Fay Haritası
Bugün yapılan deprem açıklamalarında İzmir Tuzla fayına dikkat çekildi. Peki, İzmir Tuzla Fayı nerede, İzmir Tuzla Fayı haritası nerelere kadar uzanıyor? İşte merak edilenler…

Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir bugün yaptığı açıklama ile İzmir fayına dikkat çekti. Türkiye’de daha çok İstanbul depremine odaklanılmış olsa da İzmir Tuzla fayı en büyük risklerden birisi. Bu fay üzerinde yaşanacak hareketlerde 7.1 şiddetinde bir depremin oluşabileceğini belirten uzmanlar açıklamalarıyla Türkiye’de yeni bir risk yarattı.

3 Yıldır İnceleniyor

Açıklamalarda İzmir fayı, Gülbahçe fayı, Yağcılar fayı, Seferihisar fayı ve Tuzla fayında 3 yıldan beri çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı. İzmir Tuzla fayının üreteceği en büyük depremin 7.1 civarında olacağını söyleyen Sözbilir, "Türkiye’deki fayların önemli bir bölümü yerleşim alanlarından geçiyor. Tuzla fayı da Doğanbey’den başlıyor. Kuzeye doğru Çatalca, Orhanlı gibi köylerden geçerek Gaziemir ve Menderes taraflarından Konak ve Bornova’ya kadar uzanıyor" dedi. Fayın uzun süreden beri sessiz olduğunu ve potansiyelinin yüksek olduğunu belirten uzman, açıklamalarıyla tüm dikkatlerin bu yöne çevrilmesini sağladı.

İzmir Tuzla Fayı Nerede?

İzmir’in güneybatısında Doğanbey burnu ve Gaziemir arasında yer alan Kuzey Doğu – Güney Batı doğrultulu bir faydır. İzmir Tuzla fayının il, ilçe bölgelerinde ise Seferihisar, Cumaovası, Gaziemir, Balçova ve İzmir merkez hattı takip edilmektedir.

İşte izmir Tuzla Fay Haritası

İşte izmir Tuzla Fay Haritası

izmir-tuzla-fayi-nerede-izmir-tuzla-fay-haritasi.jpg