Şok İddia! Diyanet’e Hac Ziyaretine Özel Lüks Araç Alınmış

Şok İddia! Diyanet’e Hac Ziyaretine Özel Lüks Araç Alınmış
Araç tartışmalarının devam ettiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nda sadece hac ziyaretlerinde kullanılması adına özel bir aracın alındığı ortaya çıktı.

Sözcü’de bugün Deniz Ayhan imzası ile yayınlanan yeni haberde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tahsis edilen yeni bir GMC modelinin olduğu öne sürüldü. Son günlerde 15 milyon 725 bin lira değerindeki yeni Audi A8 marka lüks makam aracı ile Türkiye’de tartışılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a özel bir aracın daha tahsis edildiği iddia edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Envanterine Dikkat Çekildi

Haberde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın envanterinde yer alan araçlar listelendi. Listeye göre başkanlık bünyesinde yer aldığı görülen araçlar şöyle;

  • 2 Mercedes
  • 1 zırhlı Mercedes
  • 1 Mercedes Vito
  • 1 kırmızı TOGG
  • Audi A8
  • 408 adet farklı marka araçlar

6 tane araç makam aracı olarak kullanılıyor. Diğer 408 araç ise başkanlığa bağlı birimlerde kullanılıyor. Yeni araç kiralamasındaki yüksek fiyat ile eleştirilerin odağında olan Başkan Erbaş’ın 2022’de farklı bir araç alımına daha imza attığı ortaya çıkarıldı. “Hac ücretlerinden elde edilen para ile Diyanet Vakfı bütçesinden 2022'de alınan lüks araç” olarak tanımlanan bu araç, GMC olarak bilinen lükse model. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yer alan GMC’nin eskimesi sonrasında yenilenmek istendiği belirtilirken yeni GMC marka aracın Mekke'deki Din Hizmetleri Ataşeliği'nde muhafaza edildiği ve Ali Erbaş’ın bu bölgeleri ziyaret ettiği sıralarda aracın tahsis edildiği ifade ediliyor.