En Kolay Schengen Vizesi Veren Ülke Hangisi?

En Kolay Schengen Vizesi Veren Ülke Hangisi?
Schengen vizesi almak isteyenler için en kolay Schengen vizesi veren ülkeler daha ön planda. İşte başvuru ile en kolay Schengen vizesi alabileceğiniz o ülkeler…

Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenler için vize süreci, bazen karmaşık ve zorlu olabiliyor. Ancak, bu süreci kolaylaştıran bazı Avrupa ülkeleri daha kolay vize alınmasını sağlıyor. Eğer en kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasından seçim yapmak istiyorsanız listeye mutlaka göz atın.

Schengen Vizesinde Onay Oranları

En kolay Schengen vizesi veren ülkeler için onay oranları dikkate alınıyor. Yapılan başvurularda yüksek onay oranı bulunan ülkeler, daha fazla talep gördüğü gibi onay alınmasını da kolaylaştırıyor. İşte en kolay Schengen vizesi veren ülkeler…

Litvanya

Litvanya, Schengen vizesi başvurularında %98,7 gibi dikkate değer bir onay oranıyla öne çıkıyor. Bu, Litvanya’nın, Almanya veya Fransa gibi daha popüler destinasyonlara kıyasla daha az başvuru aldığı anlamına gelse de onayın yüksek oranlarda olması dikkat çekiyor. Kolay bir şekilde vize almak isteyenler bu nedenle Litvanya üzerinden başvurularını yapabilir.

en-kolay-schengen-vizesi-veren-ulke-litvanya.jpg

Yunanistan

Türkiye için en kolay vize veren ülkelerden bir diğer ise Yunanistan. Türkiye’nin komşusu olması nedeniyle Türkiye’deki vatandaşlara Schengen vizesi verme konusunda Yunanistan oldukça cömert. Ancak Yunanistan üzerinden diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmak için Yunanistan’ın tercih edilmesi halinde diğer ülkelerde geçişlerde sorun yaşanabilir.

İspanya

Listeye girmeyi başaran bir diğer ülke ise İspanya. İspanya’nın turizme dayalı ekonomisi, Türkiye’deki yerli turistler için de önemli. Polonya ve Çek Cumhuriyeti de listedeki ülkelerin dışında Türk vatandaşlarına vize verme konusunda esneklik gösteren ülkeler arasında.