THY’den Toplu İşten Çıkarma İddiası

THY’den Toplu İşten Çıkarma İddiası
THY ile ilgili gündeme gelen iddialarda 100’ü aşkın personelin işine son verildiği belirtildi. Çıkarılan personeller arasında avukatların da olduğu açıklandı. İşte detaylar.

Türkiye’de sosyal medyadaki bir iddia sonrasında gözler Türk Hava Yolları’na çevrildi. Ali Kıdık tarafından paylaşılan bilgilerde gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan personel sayısının 100’ü geçtiği belirtildi. AirportHaber Genel Koordinatörü olan Ali Kıdık sektöre yakın bir isim olduğu gibi yaptığı açıklama ile sosyal medyada büyük ses getirdi.

110 Kişi Gerekçesiz THY’den Çıkarıldı

Toplamda 110 kişinin işten çıkarıldığını belirten Ali Kıdık, bu kişiler arasında 4’üne emeklilik teklifi yapıldığı ancak personellerin bu teklifi kabul etmediği de ifade edildi. 110 kişinin tüm haklarının ödeneceği de belirtildi. Ali Kıdık’ın X üzerinden yaptığı açıklaması şöyle;

thyden-toplu-isten-cikarma-iddiasi.jpg

“THY'de 100 ile 110 kişi olduğu belirtilen personel hiçbir gerekçe gösterilmeden icra kurulu kararı ile işten çıkartıldı. İşten çıkartılan dört kişiye emekliye sevk etme teklifi yapıldığı ancak kabul etmemeleri üzerine işten çıkartıldığı ifade edildi. İşten çıkartılan personelin tüm sosyal haklarının ödeneceği öğrenildi. İşine son verilenler arasında bir de avukat bulunuyor.”