Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Zammında Kapıları Kapattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Zammında Kapıları Kapattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasındaki açıklamalarında asgari ücret için tartışmalara son noktayı koydu. İşte detaylar.

Türkiye’de artan enflasyon nedeniyle asgari ücrette ara zam beklentisi oluşmuştu. 2023 yılının Temmuz ayı itibariyle asgari ücrete zam yapılması beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli bir çıkış geldi. Dünkü kabine toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de günlük rahatlıklar değil, kalıcı refah artışının hedeflendiğini söyledi. Bu sözler ile birlikte asgari ücret başta olmak üzere Türkiye’de zam konusunda 2024 için herhangi bir düşüncenin olmadığı ortaya çıktı.

Asgari Ücret Zammı 2025’e Kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız. Enflasyon geriledikçe milletimizin cebindeki paranın satın alma gücü de artacaktır. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil, 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Seçim döneminde popülizme meyletmeyerek ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak ve ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız” diyerek kabinenin zam konusundaki düşüncelerini dile getirdi.

Asgari ücret ara zammı için kapılar kapanırken asgari ücretteki artış 2025’te normal takviminde gerçekleşecek.