Büyük Umutlarla Avrupa’ya Açılan Getir’den Radikal Karar

Büyük Umutlarla Avrupa’ya Açılan Getir’den Radikal Karar
Avrupa ve ABD pazarında yer almasıyla büyük reklamlar yapan Getir, radikal bir karar aldı. İşte konuyla ilgili detaylar.

Getir, Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve ABD’de başlattığı faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Büyük yatırımlar ve reklamlarla duyurulan ve bir dönem oldukça ilgi gören Getir, ekonomik açıdan bu pazarlardan çıkmak zorunda kaldı. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalarda şirketin Türkiye pazarına odaklanacağı ifade edilirken şirket gelirlerinin sadece yüzde 7’sinin yurt dışından elde edildiğine vurgu yapıldı. Şirketin bu açıklaması sonrasında yeniden Türkiye pazarında daha fazla aktif olmak istediği görülürken önümüzdeki dönemlerde ABD ve Avrupa pazarlarındaki tüm Getir faaliyetleri sona erdirilmiş olacak.

Getir Hangi Ülkelerde Hizmet Veriyordu?

ABD’nin pek çok bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Getir, Avrupa’da İngiltere, Almanya, Hollanda’da yer alıyordu. ABD’de FreshDirect iştiraki ile çalışma yapan Getir, ABD’den çekilmiş olmasına rağmen iştirakinin faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi.

getirden-abd-ve-avrupa-karari.jpg

Ayrılma kararına ek olarak Getir için yeni bir finansmanın daha sağlandığı belirtildi. Mubadala ve G Squared’den yeni finansman sağlayan şirket, bu finansmanı ise Türkiye pazarındaki operasyonlarında kullanacak