Son Dakika: Öğretmen Atamaları ve Branş Dağılımları Açıklandı

Son Dakika: Öğretmen Atamaları ve Branş Dağılımları Açıklandı
Uzun zamandan beri beklenen öğretmen atamaları ve branş dağılımları açıklandı. 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından öğretmen atamalarının 7 Mayıs’ta açıklanacağını söylemesi sonrasında gözler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çevrilmişti. Bugün basın açıklama yapan Bakan Tekin son dakika gelişmesi ile öğretmen atamalarını duyurdu. 20 bin öğretmen ataması yapılacağını söyleyen Bakan Tekin, branş dağılımlarını da duyurdu.

2024’te Son Atama: 20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

2024 yılının son ataması olarak değerlendirilen öğretmen atamalarında 20 bin atama gerçekleştirilecek. Mayıs ayı itibariyle belli olacak kılavuz ve atama detaylarıyla birlikte atanan öğretmenler yeni eğitim öğretim yılı öncesinde görevine başlamış olacak. 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyuran Bakan Tekin, "Bugün itibarıyla yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanını baz alacağız." dedi. 5 branşta atama yapılacağını da söyleyen Bakan Tekin, açıklamasında mülakata özel vurgu yapmasıyla dikkat çekti.

milli-egitim-bakani-yusuf-tekin.jpg

İşte 2024 Öğretmen Atamalarında Branş Dağılımları

5 branşta atama yapılacak. En çok alımın yapılacağı 5 branşı açıklayan Bakan Tekin’in açıklamalarına göre branş dağılımları şöyle;

  • Sınıf öğretmenliği - 3 bin 263
  • Özel Eğitim Öğretmenliği - 2 bin 499
  • Rehberlik 1597
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1594
  • İngilizce 968

Diğer branşlar için paylaşılan kılavuzda detaylar ise şöyle;

2024-ogretmen-atama-brans-dagilimlari.jpg

2024-ogretmen-atama-brans-dagilimlari-001.jpg