Worlds 2018 gruplara yükselen ilk iki takım Cloud ve Edward Gaming oldu. Cloud9 zorlanarak olsa da Gambit Esports karşısında 3-2 galip gelmeyi bilirken, Edward Gaming rakibi DetonatioN FocusMe karşısında 3-0’lık net bir galibiyet elde etti.
Türkiye saati ile 7.00‘da başlayan günün ilk maçı Cloud9 ve Gambit Esports arasında 5 maçlık seri üzerinden oynandı. İlk maçta galibiyete uzanan Cloud9 oldu. İkinci maçta ise Gambit ekibi süpriz yaparak durumu 1-1’e getirdi. Serinin üçüncü maçında Cloud9 orman rolünde değişikliğe gitti ve Svenskeren’i oyuna dahil etti. Ardından durumu 2-1’e getiren Cloud9, dördüncü maçta rakibinin süpriz yapmasını engelleyemedi ve seri 2-2’ye geldi. Son maçta tecrübesi ile rakibini egale etmeyi başaran Cloud9 gruplara yükselmeyi başardı.
Günün ikinci eşleşmesinde Edward Gaming ile DetonatioN FocusMe karşı karşıya geldi. Oynanan 5 maçlık seride rakibi DetonatioN FocusMe’ye adeta haritayı dar eden Edward Gaming, maçı 3-0 kazanarak Cloud9’ın ardından gruplara yükselen 2. takım oldu.
Worls 2018’te Türkiyeyi temsil eden Bahçeşehir Supermassive ise yarın saat Türkiye saat ile 11.00’da başlayacak 5 maçlık seride G-Rex ile gruplara yükselmek için karşılaşacak. Günün diğer maçında ise G2 Esporsts ile İnfinity Esports karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Supermassive’e medyaespor ekibi olarak başarılar diliyoruz.