Noter Sayısında Büyük Artış! Bakan Tunç'tan Noter Açıklaması

Noter Sayısında Büyük Artış! Bakan Tunç'tan Noter Açıklaması
Bakan Tunç, 2002 yılında 1231 olan noterlik sayısının, 2024 yılı itibarıyla 2 bin 385'e çıkarıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Bakan Tunç, 5 Mayıs Noterler Günü'nde açıklamalar yaptı. Bakan Tunç'un yazılı açıklamasında "Noterlik hizmetinin adalete erişimin önemli bir parçası olduğunu belirterek, Yargı Reformu Stratejisi'nde yer alan hedefler kapsamında noter sayılarının arttırıldığını, noterlik hizmetlerinde e-noterlik, nöbetçi noterlik, güvenli ödeme hizmeti gibi yeni uygulamaların hayata geçirildiğini" ifadeleri yer aldı.

Güvenli ödeme sistemi noterlik işlemlerinde kredi kartıyla ödeme imkanının getirildiğini dile getiren Bakan Tunç, "3 Şubat 2020'den bugüne kadar 33 milyon 481 bin 625 işlemde kredi kartı kullanıldı, işlem hacmi 20 milyar 913 milyon 595 bin 105 lira oldu" dedi.

Bakan Tunç, noterlik sisteminin güçlendirilmesiyle işlerin kolaylıkla çözüme kavuşturmalarına olanak sağlandığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Noterlik, hukuki güvenliğe katkıda bulunan önemli bir kamu hizmetidir. Bakanlık olarak Türkiye Noterler Birliği'yle birlikte uygulama sorunlarını sürekli analiz ediyor ve hizmeti geliştirecek uygulamaları hayata geçiriyoruz. Vatandaşların hukuki güvenliği için büyük önem taşıyan ve gelenekselleşmiş uygulamalarla bugüne kadar gelen noterlik işlemlerini kolaylaştıran birçok düzenlemeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Böylelikle, vatandaşlarımızın işlerini kolaylıkla çözüme kavuşturmaları sağlandı."