Et Fiyatlarında Yeni İndirim Haberi Geldi

Et Fiyatlarında Yeni İndirim Haberi Geldi
Et fiyatlarında indirim gelişmesi yaşandı. İndirimler sonrasında 50 TL’ye kadar düşüş bekleniyor.

Türkiye’de kırmızı et fiyatlarının arka arkaya zamlanması, fiyatların çok yüksek seviyelere çıkmasına neden olmuştu. Enflasyon nedeniyle alım düşü gücen vatandaşlar bu durumdan büyük etkilenirken yeni indirim kararı Kurban Bayramı öncesinde dikkat çekti.

Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamalarda son 1 ayda 100 TL’ye kadar bulan zamlar sonrasında yeni bir indirimin geleceği ifade edildi. Kıyma ve kuşbaşı gibi en çok tercih edilen et ürünlerinde yeni indirimler sonrasında 35 TL’den başlayan oranlarda indirim yapılacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Kurban Bayramı öncesi ilk defa bir düşüş yaşıyoruz. Geçen hafta 15 lira, bu hafta da 20 lira indirim geldi. Esnafımıza indirimleri halkımıza yansıtması için mesaj attık. Esnafımızdan en az 35-50 TL arası indirim bekliyoruz. Biz de uygulamaya başladık." dedi.

et-fiyatlari.pngİthal Hayvanlar İndirimi Getirdi

Kırmızı et fiyatlarına indirimin gelmesinin en önemli nedeni ithal gelen büyükbaş hayvanlar. Vakıflara verilen etler sonrasında indirim kararı alınırken fiyatlarda önümüzdeki günlerde düşüş bekleniyor.