Galatasaray ve Beşiktaş'ın Sponsoru İflas Etti

Galatasaray ve Beşiktaş'ın Sponsoru İflas Etti
Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlara sponsor olmasıyla adını duyuran GKN Kargo iflas etti. Şirket konkordato ilan edilmesiyle iflası kesinleşti.

Galatasaray ve Beşiktaş’a sponsor olarak pazara iddialı bir giriş yapan GKN Kargo hakkındaki spekülasyonlar doğru çıktı. Ekonomik açıdan zorlu bir süreçten geçen şirket, mahkemeden gelen karar ile iflas etti. Konkordato ilan eden şirketin iflasının mahkeme kararıyla kesinleşmesi sonrasında gözler şirket sahibi Gökhan Akyürek’e çevrildi.

Sponsorluk Borçları Var

Şirketin toplam borcu 563 milyon lira olarak açıklandı. Ancak gündemde yer alan bilgilerde Galatasaray, Beşiktaş’ın yanı sıra Gaziantep ve Şanlıurfaspor gibi diğer kulüplere de sponsor olan şirketin bu kulüplere 50 milyona yakın borcu olduğu belirtiliyor. Sponsorluklar gerçekleşmiş olmasına karşın ödemelerin tam olarak yapılmadığı görülürken hangi takıma ne kadarlık bir ödeme yapıldığı bilinmiyor.

galatasaray-ve-besiktasin-sponsoru.jpg

Konkordato başvuru yapıldıktan sonra GKN Kargo sahibi Gökhan Akyürek’in özel jetler ile seyahat etmesi de Türkiye’de gündem olmuştu. Borcun nasıl ödeneceği ve borçluların nasıl bir yol izleyeceği mahkeme kararı sonrasında önümüzdeki günlerde belli olacak.

İlgili Haberler