Bayram İkramiyelerinde Dul ve Yetim Aylığı Detayı

Bayram İkramiyelerinde Dul ve Yetim Aylığı Detayı
Emekliler için bayram öncesinde verilen bayram ikramiyelerinde dul ve yetim aylığı alanlar daha az ücret alıyor. İşte Kurban Bayramı’nda ödenecek ikramiye tutarları...

Türkiye’de Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emekliler için ikramiye ödemesine karar verilmişti. 2020 yılı itibariyle başlayan bu sistemde, emekli ikramiyesi 1000 TL olarak belirlenmiş ve sonrasında kademeli bir şekilde artmıştı. 1000 TL’den sonra 1100 TL, 2000 TL ve 3000 TL olarak arttırılan emekli ikramiye maaşlarında dul ve yetim aylığı alanlar için ödemeler değişiklik gösteriyor.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlar Bayram İkramiyesi Ne Kadar Alıyor?

Bayram ikramiyelerinde dul ve yetim aylığı alan kişiler emekli maaşlarının belirli bir yüzdesini aldığı için ikramiyelerde de bu durum uygulanıyor. Bu durum çalışan ve çalışmayan olarak iki farklı kademede ele alınıyor.

  • Çalışan ve aylık alan kadınlar yüzde 50 oranında ölüm aylığı aldığı gibi emekli ikramiyesi 1.500 TL ödeniyor.
  • Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan kişiler yüzde 75 oranında ödeme alıyor. Emekli ikramiyesinde ise bu tutar 2250 TL oluyor.
  • Eğer dul eşin yanı sıra dul ya da bekar kız çocuğu, kadın varsa onlara da yüzde 25 oranında aylık bağlanıyor. Bayram ikramiyesinde ise 750 TL ödeme yapılıyor.

bayram-ikramiyeleri.jpgEmekli ikramiyelerindeki tutar yetersiz bulunduğu gibi dul ve yetim maaşı alan kişilerin daha düşük oranlarda ödeme alması, Kurban Bayramı öncesinde zam beklentilerini arttırdı.